Bibliotheek HKWB


On-line zoeken in de bibliotheek van de Historische Kring West Betuwe


Sinds kort is het mogelijk om snel een eenvoudig te zoeken in het boekenbestand van de Historische Kring West Betuwe. Door de nauwe samenwerking met het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) kan de Historische Kring nu ook gebruik maken van het digitale archiefsysteem van het RAR.

 

Zoeken gaat eenvoudig via deze link.

 

Hoe te zoeken?

Dit gaat heel eenvoudig. Het is niet nodig om een account aan te maken om de bibliotheek te doorzoeken.

U kunt zoeken in de catalogus door het zoekvenster open te klappen. Klik op het pijltje naast het grijze venstertje. U kunt vervolgens willekeurige zoektermen ingeven door te zoeken in alle beschrijvingsvelden, alleen in de titel, op naam van de auteur(s), de plaats en de periode van uitgave. U kunt u zoekresultaat sorteren op titel, auteur of laatste wijziging. Met 'laatste wijziging' vindt u snel de nieuw toegevoegde titels.

Reserveren gaat (nog) niet via dit zoeksysteem. Daarvoor dient u nog altijd contact op te nemen met onze bibliothecaris Ben Molthoff.

 

Waar is de bibliotheek en wat zijn de openingstijden?

De bibliotheek van de Historische Kring West-Betuwe is nog steeds gevestigd in het gemeentehuis van Geldermalsen. Daar is niets aan veranderd.

 

De bibliotheek is geopend op elke eerste en derde woensdagmiddag van de maand van 14.00 tot 15.30 uur. Het adres luidt: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen.

 

Wilt u de bibliotheek bezoeken meldt u dan aan bij de balie in de hal van het gemeentehuis. U kunt ook een telefonische afspraak maken met de bibliothecaris Ben Molthoff via 0345-572406 (tussen 19.00 en 22.00). De tweede bibliothecaris is Wim van de Anker uit Geldermalsen.

 

De PDF met een overzicht

Het is nog een paar maanden mogelijk om het PDF bestand met de inventaris van het bibliotheek van de HKWB te bekijken. Dit bestand is echter al enig tijd niet meer bijgewerkt en bevat dus niet de laatste toevoegingen.